Menu

Salud | Viernes, 06 Noviembre 2020 20:05

La Generalitat Valenciana tanca l'esport amateur d'equips fins al 09 de desembre per lluitar contra la Covid-19

La Generalitat Valenciana tanca l'esport amateur d'equips fins al 09 de desembre per lluitar contra la Covid-19

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, han comparegut en roda de premsa per anunciar la pròrroga per set díes més del confinament perimetral de la Comunitat Valenciana així com noves mesures addicionals. Entre les noves mesures es troba la prohibició de la pràctica esportiva no federada llevat dels esports individuals o de parelles (amb restriccions).

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat este divendres la pròrroga del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana durant 7 dies i el dels municipis d'Elda i Petrer durant 14 jornades, "per a afrontar l'emergència sanitària, protegir la salut de la població i intentar eixir junts d'aquesta situació complicada".

 

Així, el màxim responsable de l'Executiu autonòmic, ha detallat que a través d'un decret de la Presidència de la Generalitat i una resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, "es pretén limitar la mobilitat i reduir la interacció social" per a contindre l'avanç de la pandèmia de coronavirus en la Comunitat Valenciana. Pots vore el document amb totes les mesures adjunt.

Encara que moltes activitats que han demostrat ser focus de contagis, com ara les universitats, els llocs del treball o l'hostaleria continuen la seua activitat, les limitacions han sigut molt més restrictives en el món de l'esport amateur, tal volta perquè el virus sap distingir si estàs federat o no, inclús el practicat en espais oberts, àmbit en què no s'ha pogut mai documentar fora un dels factors de transmissió sinó més aïna al contrari una de les alternatives saludables a l'oci que es va tancant, a la salut física i psíquica de les persones i a una indústria de les més patides i importants a la Comunitat. Així i tot s'ha decretat la paralització de tota pràctica esportiva amateur, inclús la practicada en espais oberts, llevat dels esports individuals o per parelles. 

Així indica el text:

Parcs infantils, activitat esportiva i piscines

- Als parcs infantils recreatius a l’aire lliure l’aforament serà del 50 % i la distància de seguretat d’1,5 metres,excepte convivents.

- Les piscines per a ús recreatiu han de respectar el límit d’1/3 de la capacitat per a les piscines tancades i del 50 % a l’aire lliure.

- L’activitat física o esport, tant en instal·lacions esportives com a l’aire lliure, es podrà practicar individualment i per parelles. En grup, fins a un màxim de 30 persones en instal·lacions obertes, i de 20 en tancades.

Al cap de poc de l'anunci de la Generalitat la Fundació Esportiva Municipal de València reprodua pel cas de la ciutat de València la dita informació on ampliava  recordant que "s’haurà de garantir la ventilació de les instal·lacions i respectar les mesures de seguretat interpersonal, així com no es podrà fer ús de vestuaris ni dutxes" i donava estes recomanacions per la pràctica esportiva.

 

D’altra banda, respecte a l’activitat esportiva federada i no professional, la celebració d’esdeveniments esportius, entrenaments, competicions esportives d’esports federats que se celebren en instal·lacions esportives o en la via pública hauran de desenvolupar-se sense públic, igual que totes les activitats esportives d’edat escolar (Escoles Esportives i Jocs Esportius).

En definitiva unes mesures que castiguen a l'esport amateur, limitant unes pràctiques que no són focus d'infecció mentre es permeten altres que sí que ho són i així com les disciplines professionals, federades i escolars, tal volta perquè tenen més vots, força o capacitat a l'hora de fer escoltar les seues postures.

Vídeo

Comentarios

volver arriba