Logo
Imprimir esta página
Rugby | Miércoles, 10 Febrero 2021 10:59

Creació d’un nou camp de rugbi a picanya

Creació d’un nou camp de rugbi a picanya

La fundació trinitat alfonso i el referent César Sempere impulsen la creació d’un nou camp de rugbi a picanya

La província de València comptarà en breu amb un nou camp de rugbi. Es tracta d’una instal·lació de nova creació que s’ubicarà a la localitat de Picanya, un projecte ideat pel jugador de rugbi César Sempere, ex esportista olímpic de el Projecte FER i actual referent. Per fer-ho, Sempere compta amb la col·laboració i l’impuls de la Fundació Trinidad Alfonso i la total implicació de l’ajuntament de Picanya, que ha vist el projecte com una oportunitat de dinamitzar l’activitat esportiva de la localitat.

Tot i que la prioritat en l’ús de el camp correspondrà a el club valencià Tatami, la resta de clubs de rugbi de València i la pròpia federació valenciana podran fer ús de les instal·lacions. No en va, aquest és un dels objectius que es persegueix amb aquesta construcció, descongestionar els pocs camps de rugbi que existeixen en l’actualitat a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana. La previsió és que el camp, que portarà el nom de ‘Campoval’ i està homologat per World Rugby per a la celebració d’esdeveniments i partits internacionals, estigui a disposició dels equips de rugbi de la ciutat a partir de la segona quinzena de febrer.

El projecte sorgeix per fer front a la manca d’instal·lacions de rugbi

César Sempere explica com neix el projecte: «Des de la Federació Valenciana i els diferents clubs s’estava fent un gran treball i el creixement era imparable, per això vam detectar que hi havia una mancança pel que fa a instal·lacions per donar resposta a aquesta demanda. Li vaig plantejar el projecte a la Fundació Trinidad Alfonso en 2017 i per mediació de l’ajuntament, el col·legi La Gavina i la resta d’implicats, hem treballat per portar un camp homologat i poder, no només suplir aquesta manca d’instal·lacions, sinó també albergar esdeveniments internacionals , ja que el camp està homologat per World Rugby per disputar aquest tipus d’esdeveniments «. A més, Sempere ha volgut «agrair personalment a Juan Roig per l’oportunitat i la confiança per tirar endavant un projecte així».

Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, va visitar la setmana passada la instal·lació: «Aquest és un pas més en el compromís de Juan Roig amb l’esport d’alt nivell de la Comunitat Valenciana i, en concret, amb el món de l’rugbi. A més, que aquest projecte neixi d’un esportista que ha passat pel Projecte FER i que ara mateix és un dels nostres referents com César Sempere és un orgull per a nosaltres per les seves ganes d’aprendre i d’emprendre en el món de l’esport. És un exemple de reinvenció després de deixar l’esport i per a nosaltres ha estat un plaer poder ajudar a construir aquest camp que va a alleujar molt les necessitats de l’rugbi a València i la seva àrea metropolitana. A més, vull agrair a l’alcalde de Picanya, Josep Almenar, la seva enorme implicació des del primer moment. Estem segurs que aquesta instal·lació serà molt positiva per a la localitat «.

Una gran oportunitat

L’alcalde de Picanya, Josep Almenar, s’ha referit a les oportunitats de futur que s’obren per a la localitat: «Per a nosaltres és una gran oportunitat. Nosaltres que promocionem l’esport a tots els nivells, no teníem rugbi i és una especialitat gairebé desconeguda. Ens va molt bé i ens ajuda a complementar l’oferta que ja teníem. Ens ajudarà a que, amb el temps, des de la base, des dels col·legis, pugui haver-hi també un equip local «.

José Luis López, president de la Federació de Rugbi de la Comunitat Valenciana també es congratulava dels beneficis que portarà aquesta nova instal·lació per a l’esport oval a la Comunitat Valenciana: «Per a la Federació significa un avenç important. Sempre hem intentat ampliar infraestructures i això és un gran pas per a la promoció de l’rugbi en general i perquè els jugadors de les seleccions puguin venir a gaudir d’aquest camp. Nosaltres anem a portar a totes les seleccions masculines i femenines, que són les sub 14, sub 16, sub 18, sènior, i la modalitat de ‘Seven’. A més, l’Acadèmia Nacional, que la gestionem des de la Federació valenciana, també vindrà aquí a entrenar «.

 

Fuente: FRCV

Comentarios

Te puede interesar

Lo último de Redacción

Template Design © Joomla Templates GavickPro. All rights reserved.